Juvéderm

Juvéderm is een merk voor hyaluronzuur fillers van de fabrikant Allergan. Deze fabrikant heeft diverse lijnen, die elk geschikt zijn voor andere problemen en gebieden. In onze praktijk werken we met de soorten ‘Voluma’, ‘Volbella’, en ‘Volift’.

Juvéderm ‘Voluma’
Deze filler heeft liftende eigenschappen en is dikker van structuur. Voluma is een goed alternatief voor Radiesse. Dat middel zorgt voor volume omdat het de aanmaak van collageen stimuleert. Radiesse is eveneens een zeer goed middel, maar kan minder goed werken bij mensen die zelf minder goed collageen aanmaken. Dat zijn vaak de wat oudere vrouwen of mannen.

Juvéderm ‘Volbella’
Dit is een goede filler voor gebieden die gemakkelijk zwellen tijdens of na de behandeling, zoals bijvoorbeeld de lippen. De filler Volbella geeft, in verhouding tot andere fillers in deze categorie, veel minder zwelling. De ‘downtime’ is daardoor een stuk lager wat erg prettig is bij sommige behandelgebieden.

Juvéderm ‘Volift’
Deze filler is gemaakt met een speciale technologie waarmee verschillende hyaluronzuur deeltjes zijn gecombineerd. Het resultaat van dit proces is een ultra-gladde gel die veilig en geschikt is voor diverse rimpels. Na het injecteren voel en zie je de gel niet zitten en geeft het een zeer natuurlijk resultaat.

Wat zijn de mogelijkheden?

De indicatiegebieden zijn:

  • Hals
  • Handen
  • Ingevallen slapen
  • Jukbeenderen
  • Kaaklijn
  • Lippen
  • Marionetlijnen
  • Mondhoeken
  • Neuslippenplooi
  • Traangoot en wallen

Ingevallen slapen

Juvederm Volbella kan goed gebruikt worden om de slapen te behandelen en geeft een direct effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht injecteerbaar. Om de slapen goed te vullen kan men vrij veel Juvéderm ‘Voluma’ nodig hebben.

Jukbeenderen

Juvéderm Volbella is een speciaal soort hyaluronzuur en kan ook goed gebruikt worden om de jukbeenderen te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel injecteerbaar.

Kaaklijn

Juvéderm Voluma kan goed gebruikt worden om de kaaklijn te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel injecteerbaar.

Lippen

Juvéderm Voluma: Deze filler heeft uitstekende liftende eigenschappen en is daardoor erg geschikt voor mensen die een meer dramatisch effect willen in hun lippen, of die vinden dat hun lipfiller te kortdurend werkt. Deze filler houdt langer aan dan de gemiddelde lipfiller en is zeer liftend. Erg geschikt voor lippen, die wat meer naar binnen staan. Aangezien het middel is gemaakt om volumedefecten in het gezicht op te lossen, is de filler voor de meeste mensen niet subtiel genoeg en kan het effect te extreem zijn.
Juvéderm Volbella: deze filler, blinkt vooral uit door zijn mogelijkheid om goed te spreiden, is heel zacht van structuur en trekt weinig vocht aan. Hierdoor voelt men Juvéderm Volbella nauwelijks. Het geeft een heel natuurlijk effect. Het middel is niet zo geschikt voor royale lipvergrotingen en hij is ook niet heel erg liftend.

Marionetlijnen

Juvéderm kan ook goed gebruikt worden om de marionetlijnen te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel injecteerbaar. Hij geeft minder volume dan Radiesse.

Mondhoeken

Juvéderm kan ook goed gebruikt worden om de mondhoeken te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel injecteerbaar. Het is minder volume vergrotend dan Radiesse.

Neuslippenplooi

Juvéderm kan ook goed gebruikt worden om de neuslippenplooi te behandelen en geeft ook bij kleine hoeveelheden direct een liftend effect. De filler kan bij problemen opgelost worden en is zeer zacht en comfortabel injecteerbaar. Het is minder volume vergrotend dan Radiesse.

Traangoot en wallen

Juvéderm Voluma: Deze filler heeft uitstekende liftende eigenschappen en is daardoor bij voorkeur erg geschikt om de wallen te liften. Hij houdt langer aan dan het gemiddelde hyaluronzuur en
is gemaakt om volumedefecten in het gezicht op te lossen, dus kan het middel soms, bij het binnenste gedeelte van de wallen een te sterk effect geven. Vooral bij dunne huid is de filler niet geschikt om de binnenkant van de wallen te behandelen.
Juvederm Volbella: Deze filler, blinkt vooral uit door zijn mogelijkheid om goed te spreiden, is heel zacht van structuur en trekt weinig vocht aan. Hierdoor voelt men Juvéderm Volbella nauwelijks. Het geeft een heel natuurlijk effect. Het middel is niet zo geschikt voor diepere wallen en hij is ook niet heel erg liftend.

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Het resultaat is direct zichtbaar. Het effect voor Juvederm Voluma zal 18 maanden aanhouden. Het effect voor Juvederm Volift en Volbella zal ongeveer een jaar zijn.

Is het veilig?

Juvéderm injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Restylane kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplekken, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?

Risico’s zijn niet of nauwelijks aanwezig.