Silhoutte Soft®

SILHOUETTE SOFT® is een technologische innovatie met als doel: verjonging

Wanneer aan vrouwen gevraagd wordt wat zij als de twee belangrijkste tekenen van gezichtsveroudering beschouwen, is het antwoord onmiskenbaar: huidverslapping van de contouren van het gezicht en het verschijnen van rimpels en lijnen.

Deze verschijnselen, die versterkt worden in de loop der jaren en na de menopauze, ontstaan door een verlies aan collageen, een eiwit dat aanwezig is alle lichaamsweefsels, maar bovenal in de huid. Het zorgt voor de samenhang in de huid, de elasticiteit en het herstel van weefsel. Bij het ouder worden verdwijnt collageen uit de huid, waardoor deze minder sterk wordt en zelfs verslapt. Ook verdwijnt vetweefsel uit het gezicht (meer beenderig aspect), de zijkanten van het gelaat vallen in en het vetweefsel lijkt zich te groeperen in met name de onderkin; het ontstaan van de zogenaamde ‘hamsterwangen.’

Er bestaan oplossingen, maar er moeten keuzes gemaakt worden: of het herstellen van het volumeverlies met behulp van gerichte injecties, of de huid verstrakken, door middel van meer invasieve behandelingen…

Echter, SILHOUETTE SOFT® biedt die vrouwen datgene, wat nog geen enkele behandeling ervóór ooit heeft kunnen waarmaken, op eenzelfde eenvoudige wijze: een herstel van gezichtscontouren, herstel van volume en vermindering van rimpels door middel van een 30 minuten durende behandeling, met resultaten die zichtbaar zijn tot tenminste 18 maanden.

SILHOUETTE SOFT® heeft als kenmerk bi-directionele oplosbare cones (kegeltjes). Het wordt vervaardigd in de VS en sinds het in 2002 werd ontwikkeld, is er maar liefst 6 jaren van ervaring opgebouwd binnen de reconstructieve - en cosmetische chirurgie.

SILHOUETTE SOFT® is het enige product op de esthetische markt met een dubbele werking:

  • Een liftend effect, direct wanneer SILHOUETTE SOFT® draadjes zijn ingebracht.
  • Een subtiele en direct waarneembaar verstrakkingseffect:
    Op het moment dat de hechtingsdraadjes geplaatst zijn zal de arts het behandelde gebied opnieuw vormgeven op twee manieren: comprimeren en liften van huidweefsel.
  • Een geleidelijk en natuurlijk herstellend effect, voor doorlopende verbetering en een natuurlijk resultaat!
  • Terwijl de hechtingsdraadjes heel langzaam oplossen, zal het aanwezige poly-melkzuur wat aanwezig is in deze draadjes, de contouren in het gelaat in stand houden.

HET GEZICHT WORDT OPNIEUW GEDEFINIEERD, HET VOLUME WORDT HERSTELD EN HET EFFECT VAN VEROUDERING WORDT AANZIENLIJK GEREDUCEERD.

VANAF HEDEN IS HET MOGELIJK VOOR VROUWEN OM DE GEZICHTSCONTOUREN OP EEN NORMALE EN NATUURLIJKE WIJZE TE HERSTELLEN MET BEHULP VAN SILHOUETTE SOFT®

De behandeling staat ook bekend als SILHOUETTE-LIFT®.

De draadjes worden wereldwijd gebruikt door plastisch chirurgen en cosmetisch artsen.

De technologie achter SILHOUETTE SOFT® draadjes is gebaseerd op ruim 6 jaar ervaring met draadjes (zoals bv Aptos) binnen de cosmetische chirurgie.

Op dit moment zijn de SILHOUETTE LIFT® draadjes als enige goedgekeurd door de strenge Amerikaanse FDA (sinds 2006). Alle andere draadjes die op dit moment gebruikt worden, met name vanuit Azië (PDO draadjes) hebben geen goedkeuring voor gebruik zoals SILHOUETTE LIFT®

De draadjes werden 2007 op de markt gebracht. Sindsdien zijn zowel de werkzaamheid als de veiligheid van SILHOUETTE LIFT® overtuigend aangetoond.

Gerenommeerde plastisch chirurgen en cosmetisch artsen in diverse landen zijn overtuigd van de werking van SILHOUETTE LIFT® en gebruiken het veelvuldig voor minimaal invasieve facelifts, wenkbrauwlifts, evenals de behandeling van de hals.