Carboxytherapie

Een injectie in je huid met kooldioxide is de nieuwste manier om je jonger te maken. Carboxytherapie helpt striemen, donkere cirkels rond de ogen en cellulite te verminderen.

Kooldioxide is een onzichtbaar, geurloos gas. Het zit in de lucht die we inademen. De nieuwste toepassing ervan is een injectie in de huid om deze jonger te laten lijken. De behandeling wordt steeds populairder omdat het resultaat erg natuurlijk is en geen sporen achter laat, het is veel subtieler dan fillers of botox. Carboxytherapie helpt donkere cirkels rond de ogen verhelpen, de huid helderder maken, wondjes genezen, huid strakker maken, vet verminderen en striemen doen vervagen.

 

Werking

Kooldioxide is van nature aanwezig in het menselijke lichaam. Wanneer je het injecteert onder de huid maken rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vrij, waardoor het gebied zich sneller hernieuwt. Het is veilig en volledig natuurlijk. Rode bloedcellen vervoeren O2 (zuurstof) van de longen naar elk deel van het lichaam, inclusief naar de huidcellen.
Door carboxytherapie worden de rode bloedcellen gestimuleerd om veel meer O2 af te geven in de behandelde zone.

 

Bohr Effect:

CO2 verwijdt de bloedvaten en verhoogt de bloedtoevoer. CO2 penetreert de rode bloedcellen, reageert met zuurstof waardoor HCO3 (waterstofcarbonaat) wordt gegenereerd. Dit verlaagt weer de pH in de rode bloedcellen. Hoe lager de pH waarde, des te meer zuurstof er kan vrijkomen van de oxyhemoglobine. De vrijgegeven zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen, en activeert de stofwisseling. Meer zuurstof betekent versterkte en versnelde weefsel regeneratie.

Verbeterde metabolisme door de inwerking van CO2 wordt gerealiseerd door verhoogde toevoer van zuurstof aan rode bloedcellen waardoor de partiële zuurstofdruk in elke cel gaat stijgen. Hoe meer zuurstof hoe intenser het celmetabolisme, des te sterker het zelfherstellend vermogen van de huid in geval van huidproblemen, zoals huidveroudering en littekens.

Resultaat