Cooltech

Pijnloos en comfortabel vet bevriezen terwijl u een boek leest

Cooltech

CoolTech® behandeling is een veilige, selectieve, niet-invasieve en zachte manier om effectief vet te verminderen op bepaalde plaatsen van uw lichaam welke met sporten en dieeten niet verminderen.

Wat de CoolTech® behandeling zo bijzonder maakt is de geavanceerde koeling technologie die enkel de vetcellen zal elimineren via een natuurlijk en geleidelijk proces dat de huid niet beschadigt. De meeste andere technologieën gebruiken hetzij warmte, hetzij ultrasoon energie om een traumatische beschadiging in het vetweefsel te creëren.

Wetenschap

De wetenschap achter de CoolTech® behandeling heet Cryolipolyse en werd opgebouwd vanuit klinische observaties. De eerste wetenschappelijke rapporteringen van vetweefsel en de gevoeligheid voor koude dateren reeds van 1902. Nadien werd er onder andere in 1970 vastgesteld dat jonge kinderen na het eten van ijslollies aan de kaken rode gezwollen plekken vertoonden met uiteindelijk de aanwezigheid van kuiltjes in hun wangen door het verlies van vetweefsel. Vanuit deze observaties en door verder intensief wetenschappelijk onderzoek is zo cryolipolyse ontstaan als een niet-invasieve koeling van vetweefsel om Lipolyse (het afbreken van vetcellen) te veroorzaken, zonder schade aan andere weefsels en zonder de huid te beschadigen.

 

Tijdens de Cooltech behandeling

Er is geen enkele verdoving en/of pijnmedicatie nodig. Twee speciaal ontwikkelde applicators of handstukken zuigen het weefsel met een zacht vacuüm tussen de koelpanelen. U wordt een trekkend gevoel gewaar door het vacuüm in de behandelde zone. Als de procedure start voelt u de koude in de behandelde zone. Dit gevoel verdwijnt binnen enkele minuten. U kunt zitten of liggen tijdens de behandeling, afhankelijk van de zone die behandeld wordt. De behandeling duurt 70 minuten. De CoolTech® behandeling is zeer comfortabel, tijdens de behandeling kun je een boek lezen, naar muziek luisteren, op uw laptop werken of gewoon relaxen.

 

Niet invasieve reductie

Tijdens de CoolTech® Procedure zorgen de applicators of handstukken voor een precies gecontroleerde koeling om vetcellen te elimineren op specifieke plaatsen op uw lichaam zonder de omgevende weefsels aan te tasten.

Natuurlijke geleidelijke reductie

Door blootstelling aan koude beginnen de vetcellen aan een natuurlijke verwijdering die geleidelijk de dikte van de vetlaag vermindert. De vetcellen in de behandelde zone worden geleidelijk afgevoerd door het normale metabolisme van ons lichaam, vergelijkbaar met hoe vet uit onze voeding geëlimineerd wordt.

Het is belangrijk om extra water te drinken. Het liefst geen alcohol te nuttigen of zo min mogelijk en geen vet voedsel te eten waardoor het lichaam uit balans raakt.

Zichtbaar effect

Het resultaat is een merkbare en natuurlijke vermindering van de vetophopingen in het behandelde gebied wat gemiddeld zichtbaar of merkbaar wordt vanaf twee tot vier maanden. Er blijft zelfs nog extra vetreductie mogelijk tot > 3 maand na de behandeling.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en bevroren. Door het gebied te masseren wordt de huid warmer en komt de normale doorbloeding weer op gang. Meestal is de huid voor een paar uur gevoelloos en in enkele gevallen blijft dit 1 tot 8 weken. Roodheid en zwelling kunnen direct na de behandeling optreden. maar verdwijnen in ongeveer 24 uur.

Er is absoluut geen herstel tijd na een Cooltech behandeling. Je kunt je normale activiteiten gewoon weer hervatten, inclusief werk of fysieke activiteiten..

Meest voorkomende behandelgebieden:

  • Love handles
  • Buik
  • Maag
  • Flanken
  • Dijen
  • Binnenkant benen
  • Bovenbenen
  • Achterkant benen
  • Bilrand
  • Knieën

Hoe lang blijven de resultaten?

Na onze geboorte is er slechts een vastgelegd aantal vetcellen in ons lichaam. Er zullen geen nieuwe vetcellen meer aangemaakt worden. Voor en na een behandeling is geen extra lichaamsbeweging of een dieet nodig. Andere vetcellen in het lichaam kunnen wel de functie overnemen van de verwijderde vetcellen. Door eenvoudig weg een verstandige en gezonde levensstijl te onderhouden blijft het resultaat van de behandeling permanent. De verwachting is dat de verwijdering van vetcellen door de CoolTech® procedure even lang behouden blijft als bij de verwijdering van vetcellen door invasieve methodes zoals liposuctie.

De CoolTech® niet-invasieve koeling technologie is goedgekeurd voor niet-invasieve vetlaag reductie in de Europese unie.