Bocouture Merz

Botox tegen rimpels

Wat is Bocouture®?

Bocouture® is een nieuw geneesmiddel en behoort tot de botuline toxines. Dit product is nog zuiverder dan Botox® en daarom beter te verdragen (allergieën). De medische wetenschap kent botuline al heel lang. Het is een eiwit dat in de natuur voorkomt. Het is van oorsprong een gif, maar duizenden keren verdund, wordt het reeds sinds de jaren 60 gebruikt in de geneeskunde (o.a. bij neurologie en oogheelkunde voor de behandeling van bepaalde spierspasmen).

De werking van Bocouture®

Botuline toxine type A blijkt een zeer veilig middel te zijn, zonder bijwerkingen op de lange termijn. Sommige rimpels worden veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen zoals bijvoorbeeld fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes. Deze rimpels kunnen met Bocouture® worden behandeld. Het verzwakt namelijk de spiergroepen die de rimpels veroorzaken, waardoor de rimpel vermindert/vervaagt/verzacht. Voor veel mensen betekent dit een minder streng of nors uiterlijk. Minder bekende toepassingen van Bocouture® zijn de wenkbrauwlift, de mondhoeklift en het verminderen van putjes in de kin.

Tevens wordt Bocouture® gebruikt voor de behandeling van de lachrimpeltjes op de neus en tegen te veel zichtbaar tandvlees bij het lachen. De werkingsduur in het gezicht is aanvankelijk drie tot vier maanden. Bij herhaald gebruik kan het effect langer aanhouden, tot zes à zeven maanden.

Overmatig transpireren van de oksels en de handen kan ook met Bocouture® effectief worden behandeld. De werkingsduur van een Bocouture® behandeling is zes tot twaalf maanden.

Andere, meer medisch getinte toepassingen van Bocouture® zijn verminderen van spanningshoofdpijn, migraine en knarsetanden.

Een botoxbehandeling behoort tot de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen. Alhoewel deze behandeling eenvoudig lijkt, is het verkrijgen van een natuurlijk resultaat vakwerk. Te veel van de werkzame stof geeft een statisch resultaat (‘Pokerface’); te weinig geeft anderzijds een kortdurende of zelfs geen werking.
Een botoxbehandeling moet op iedere unieke patiënt worden afgestemd, door de mimiek van de cliënt goed te ‘lezen’. Dit vergt jarenlange praktijkervaring …