Endermologie

Bindweefsel massage behandeling

Endermologie is een oude vernieuwde methode om de huid, het vet en het onderhuidse bindweefsel actief en stimulerend en te behandelen.

In 1985 ontwikkelde een Franse ingenieur Louis Paul Guitay een apparaat om verkleefde brandwonden te kunnen behandelen. Daarbij werd ontdekt dat de huid gladder en steviger werd en ook dat de onregelmatigheden minder zichtbaar werden. De ontwikkeling van de techniek heeft sinds 1985 een grote vlucht genomen. De techniek werd vanaf 1994 met groot succes in de Verenigde Staten toegepast en sinds 1997 ook in Nederland.

Werking

De huid wordt mbv een handstuk een paar seconde stevig omhoog gezogen en weer losgelaten. Hiervoor zijn verschillende instelbare sterktes en bewegingen.  De endermologie behandeling wordt ook wel een “huidbindweefselmassage” genoemd.

Het principe van deze intensieve behandelmethode berust op het tegelijkertijd aanzuigen van de huid en het rollen over de huid, wat zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid en het onderliggende bindweefsel. De bloed en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen wat in het vet opgeslagen zit wordt leeg geknepen tijdens deze behandeling, sneller gerealiseerd kunnen worden. Ook de vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt hierdoor verhoogd met als gevolg een huid die soepeler, steviger en gladder wordt.

Endermologie is geschikt voor de behandeling van cellulite, figuurcorrectie, vermindering van elasticiteit van de huid (na zwangerschap of gewichtsafname), na een ultrashape behandeling en na een Aqualyx behandeling.

Tijdens en na de behandeling is het belangrijk om veel/voldoende te drinken, zodat de afvalstoffen makkelijker het lichaam kunnen verlaten.

voor ieder huidtype of andere indicatie een speciaal programma wordt ingesteld.

Deze behandeling wordt in kuurverband aangeboden