Belotero

Belotero fillers zijn injectables op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Het is ideaal om rimpels en vouwen op te vullen omdat het heel goed het water van de huid kan opnemen en vasthouden. Het hyaluronzuur in ‘Belotero Balance en Soft’ is speciaal geformuleerd om een unieke vloeibare gel te maken. De injectable gel vloeit heel goed samen met de natuurlijke structuur van de huid, terwijl het rimpels opvult. De huid voelt hierdoor zeer natuurlijk en glad aan.

Wat doet Belotero?

‘Belotero Balance’ is zeer goed te gebruiken om de oppervlakkige lijntjes in de huid te vullen. Dit komt omdat ‘Belotero Balance’ erg goed samenvloeit met de huid. Hierdoor is het erg geschikt voor bijvoorbeeld de behandeling van de hals rimpels en de rokerslijntjes.

‘Belotero Soft’ is in vergelijking met ‘Belotero Balance’ iets dunner en kan daardoor voor de zeer oppervlakkige lijntjes worden gebruikt. Belotero is de eerste monofasische dermale vuller (in tegenstelling tot de bifasische). Dit betekent dat het gemaakt is van een gestabiliseerd, non-particle hyaluronzuur. Hierdoor geven Belotero Balance en Belotero Soft minder bobbeltjes en is het bijna niet te voelen nadat het geïnjecteerd is omdat het beter integreert met de eigen huid.

Verschil met andere fillers

Belotero verschilt van andere hyaluronzuren, omdat Belotero (links) beter samenvloeit dan traditionele hyaluronzuren (rechts)

In tegenstelling tot de andere fillers op basis van hyaluronzuur, lijkt Belotero volume toe te voegen zonder dat de vulling bobbelig wordt. Dat is omdat het hyaluronzuur in Belotero een zachtere consistentie heeft, waardoor het beter integreert met de huid.

Tyndall effect

Het ‘tyndall-effect’ ontstaat als je met traditionelere hyaluronzuren te oppervlakkig spuit

Daarnaast zie je bij ‘Belotero Balance’ en ‘Belotero Soft’ niet de blauwige verkleuring die soms ontstaat bij andere fillers, wanneer deze gebruikt worden om oppervlakkige rimpels (zoals bij de ogen) te behandelen. Dit wordt ook wel het ‘Tyndall-effect’ genoemd. Omdat het middel erg oppervlakkig wordt ingespoten heb je minder nodig om een rimpel te behandelen. Dit betekent in de praktijk, dat met 1 cc Belotero erg veel rimpels behandeld kunnen worden.

Waarom wordt de behandeling met Belotero gedaan?

‘Belotero Balance’ en ‘Belotero Soft’ zijn fillers op basis van hyaluronzuur, die speciaal gemaakt zijn om goed te integreren met de huid van het gezicht. Hierdoor ontstaat een zachte gel, die onmiddellijk de huid vult om zodoende matige tot ernstige lijnen in het gezicht te verzachten. Het product is sterk genoeg om matige neus-lippenplooien (de rimpel die loopt van de neus tot aan de zijkant van de mond) te behandelen. Maar de kracht van Belotero uit zich vooral bij de behandeling van delicate gebieden, zoals de halslijnen en de verticale liplijnen (de kleine rimpels die onder en boven de lippen te zien zijn).

Waarvoor wordt Belotero gebruikt?

Belotero Balance en Belotero Soft worden als dermale filler gebruikt voor de behandeling van:

 • Fronslijnen (Glabella)
 • Kraaienpootjes (de periorbitale lijnen)
 • Lijnen op de neusbrug (bunny lines)
 • Jukbeen depressies
 • Neuslippenplooi ‘lachrimpels’ (nasolabiaal plooien)
 • Verticale liplijntjes ‘rokerslijntjes’ (periorale lijnen)
 • De lipgrens (vermillion border)
 • Plooien rond mond en kin ‘lachlijnen’ (marionetlijnen)
 • Rimpels op de handrug
 • Rimpels in het decolleté
 • Rimpels in de hals
 • Rimpels op de schouders
 • Acne littekens
 • Voorhoofd lijnen of ‘zorglijnen’

Het ligt aan de diepte van de lijnen of een behandeling met ‘Belotero Balance’ of met ‘Belotero Soft’ het beste resultaat geeft. De cosmetisch arts kan daarover goede informatie geven.

Waarvoor kan je Belotero niet gebruiken?

Belotero is vooral een ideale filler voor de scherpe oppervlakkige lijntjes en rimpels. Voor de diepe lijnen en vouwen zijn andere fillers zoals Restylane of Radiesse beter geschikt. Voor het creëren van volume is het niet geschikt. Je kan dan beter kiezen voor Radiesse, Sculptra of Voluma.

Risico’s van de behandeling

IS BELOTERO VEILIG?

Logo FDA

De FDA legt strenge eisen op aan fabrikanten van fillers

‘Belotero Balance’ en ‘Belotero Soft’ zijn goedgekeurd door de FDA. Deze Food and Drug Administration is een Amerikaans overheidsorgaan, die naleeft op de kwaliteit van o.a. medicijnen en medische hulpmiddelen. Een goedkeuring betekent dat het middel aan zeer strenge regels moet voldoen. Klinische studies tonen aan dat ‘Belotero Balance’ en ‘Belotero Soft’ veilig en effectief zijn. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn al heel lang beschikbaar.

Wereldwijd zijn miljoenen behandelingen hiermee uitgevoerd.

Wat zijn de bijwerkingen van Belotero?

De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:

 • Zwelling
 • Kneuzing
 • Roodheid
 • Pijn
 • Veranderende kleur
 • Verharding van de huid
 • Jeuk

Deze bijwerkingen verdwijnen meestal snel na de behandeling. Als deze bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen. Zeldzame bijwerkingen die met Belotero optreden zijn:

 • Hoofdpijn
 • Zwelling aan de zijkant van de neus
 • Het optreden van koortsblaasjes
 • Doofheid van de lippen
 • Droge lippen

Bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen doorgaans binnen 7 dagen.

Wanneer ben je een geschikte kandidaat voor Belotero?

Je bent geschikt voor de behandeling met ‘Belotero Balance’ en ‘Belotero Soft’ als je een behandeling wil van oppervlakkige scherpe lijnen in je gezicht, hals en decolleté. Belotero kan beter niet gebruikt worden bij patiënten met een geschiedenis van meerdere ernstige allergische reacties. Belotero kan beter niet gebruikt worden bij patiënten met allergische reacties op gram-positieve eiwitten. Het is aannemelijk, dat ‘Belotero Balance’ en ‘Belotero Soft’ veilig zijn bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, maar dit is niet onderzocht.

Selecteer je art zorgvuldig

Belotero fillers mogen alleen gebruikt worden door een arts die de juiste training heeft gehad om dermale fillers te injecteren.

Voorbereiding op de behandeling

Wat moet mijn arts weten?

Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine of bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op kneuzing of bloeding in het behandelend gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals: koortsblaren, cysten, puistjes, uitslag of infectie.

Stel de behandeling met Belotero uit totdat de reactie is verdwenen. Vertel je arts ook of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.

Wat kan ik doen om sneller te herstellen van een behandeling met Belotero?

Vermijd tot 24 uur na de behandeling:

 • Heftige lichaamsbeweging
 • Sterke blootstelling aan zonlicht of Uv-licht
 • Sterke blootstelling aan warmte of kou
 • Het nemen van aspirine of NSAID’s (soort pijnstiller)
 • Het drinken van alcohol

Blootstelling aan het bovenstaande kan voor tijdelijke roodheid, zwelling en jeuk zorgen op de plaats waar het middel geïnjecteerd is. Wacht met laserbehandelingen, chemische peels of andere huidbehandelingen na een behandeling met Belotero. Het vergroot het risico dat je een reactie krijgt op de plek van injecteren.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een beter resultaat krijg van een behandeling met Belotero?

Het uiteindelijke resultaat kan verbeterd worden door de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Een gezonde levensstijl komt de behandeling met Belotero ten goede.

Wat vertel ik mijn omgeving?

Het is verstandig om openheid van zaken te geven aan je familie, dat je een behandeling met ‘Belotero Balance’ of ‘Belotero Soft’ wil ondergaan. Als je naaste familie niet weet dat je een behandeling hebt ondergaan, kunnen zij ongerust raken als je thuis komt met een blauwe plek.

BELANGRIJK

🡪VÓÓR DE BEHANDELING:
Voordat er een spuit gezet wordt is het belangrijk dat de arts je medische geschiedenis doorneemt en dat hij al je vragen beantwoordt. Net zoals bij elke behandeling met een filler, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en met pijn gepaard gaan. Bespreek deze zorgen met je behandelend arts, omdat er effectieve manieren zijn om dit tegen te gaan.
Bijvoorbeeld:

 • door een verdovende middel te injecteren in de huid.
 • door een verdovende zalf te smeren 5 tot 10 minuten vóór de behandeling.

Een allergietest is niet noodzakelijk.

🡪TIJDENS DE BEHANDELING
Het behandelgebied wordt schoongemaakt en er wordt in overleg pijnstilling gegeven. Het middel wordt geïnjecteerd in de huid met een dunne naald. Koeling kan worden gegeven na de behandeling (bijvoorbeeld met een ice pack of met vochtige gazen) om het optreden van zwelling te verminderen of te voorkomen. De behandeling duurt meestal (exclusief consult) ongeveer een half uur.

🡪NA DE BEHANDELING
De meeste patiënten kunnen direct hun normale activiteiten oppakken na de behandeling. Ongeveer 24 uur na de behandeling is de meeste zwelling en roodheid verdwenen. Wij adviseren een controle na 4 weken. Een paar dagen na de behandeling kan er wat zwelling optreden omdat het lichaam begint met de collageenproductie. Het kan soms nodig zijn dat de arts voor één dag medicijnen voorschrijft.

Wanneer zie ik resultaat?

Je ziet direct na de behandeling het resultaat van Belotero op de scherpe oppervlakkige lijnen, zoals de verticale lijnen rond je mond.

Voor - en na foto’s

Hoe lang heb ik er plezier van?

Het effect van Belotero is ongeveer 6 maanden en gaat dan heel langzaam weg. Een herhaal behandeling is daarom meestal binnen 9 tot 12 maanden weer nodig.

Word ik er blij van?

Hoe blij je van de behandeling wordt is afhankelijk van het resultaat en welke verwachtingen je hebt. Het is dus zaak om je verwachtingen duidelijk te bespreken met de arts.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie stel dan je vraag via onze contactpagina.

Neem contact op