Radiesse volumising filler

Radiesse is een filler die voor 30% bestaat uit CaHA (Calcium Hydroxylapatiet deeltjes) en voor 70% uit gel (natrium carboxymethyl cellulose).

Hiermee is Radiesse uniek en niet vergelijkbaar met andere fillers. Het effect van Radiesse volumising filler is direct zichtbaar.

Radiesse heeft fijne calcium microsferen waarmee de lichaamseigen collageenvorming wordt gestimuleerd voor een langdurig volumeherstel. De gel en de microsferen worden in de loop van de tijd volledig door het lichaam afgebroken.

Alleen de afzonderlijke rimpels aanpakken is voor herstel van een jeugdige en frisse uitstraling vaak niet voldoende. Het gezicht heeft volume nodig om de effecten van de zwaartekracht te compenseren en weer een jeugdig ogende vorm te krijgen.

Radiesse zorgt voor herstel van volume, precies op díe plekken waar het verloren is gegaan. Diepe rimpels worden zachter, volumeverlies in de wangen wordt hersteld en weggezakte jukbeenderen krijgen weer meer vorm. De natuurlijke gezichtscontouren komen terug.

In onderstaande filmpje wordt de werking van Radiesse uitgelegd.

Wat zijn de mogelijkheden?

Dit zijn de indicatiegebieden:

  • Fronsrimpel
  • Hals
  • Handen
  • Ingevallen slapen
  • Jukbeenderen
  • Kaaklijn
  • Mondhoeken
  • Neuslippenplooi
  • Wenkbrauwen

Behandelgebieden

Fronsrimpel
Radiesse kan goed gebruikt worden als er zeer diepe rimpels zijn en wanneer de huid zeer
verouderd is. De filler kan niet oppervlakkig worden gespoten; de filler zou dan voel- en zichtbaar
zijn en niet integreren met de huid.

Hangende oogleden
Door Radiesse in te spuiten kan je een subtiele lift krijgen van de wenkbrauwen, waardoor
oogleden ook direct gelift worden. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler iets voelbaar of zichtbaar
zijn. Het effect houdt ongeveer 18 maanden aan. Soms kan door de vorm van de oogkas de
behandeling niet uitgevoerd worden.

Ingevallen slapen
Radiesse kan goed gebruikt worden om de slapen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat.
Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden.

Jukbeenderen
Radiesse kan goed gebruikt worden om de jukbeenderen op te vullen. De filler geeft een direct resultaat en heeft een liftend effect op andere indicaties. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden en moet diep worden ingespoten. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij beweging zichtbaar zijn.

Kaaklijn
Radiesse kan goed gebruikt worden om de kaaklijn op te vullen. De filler geeft een direct resultaat en heeft een liftend effect op andere indicaties. Het effect houdt 18 maanden aan. De filler kan niet opgelost worden en moet diep worden ingespoten. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij beweging zichtbaar zijn.

Marionetlijnen
Radiesse kan goed gebruikt worden om de marionetlijnen te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken. Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan de jukbeenderen, zodat er een soort liquid facelift ontstaat. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Voor ouderen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat het Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij beweging zichtbaar zijn.

Mondhoeken
Radiesse kan goed gebruikt worden om de mondhoeken te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken. Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan bijv. de jukbeenderen, zodat er een soort liquid facelift ontstaat. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Liften van de mondhoeken door behandeling van de lippen is niet mogelijk. Voor ouderen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij beweging zichtbaar zijn.

Neuslippenplooi
Radiesse kan goed gebruikt worden om de neuslippenplooi te behandelen. Radiesse is een zeer goed middel om volumedefecten in het gezicht aan te pakken. Dit wordt gedaan door directe inspuiting of door wat volume toe te voegen aan de neuslippenplooi. Het effect is direct te zien en houdt ongeveer 18 maanden. Het middel is vrij stevig en kan niet opgelost worden. Voor ouderen (ongeveer 65+) is het middel niet geschikt omdat Radiesse het collageen stimuleert. Bij oppervlakkig spuiten kan de filler bij beweging zichtbaar zijn.

Handen
Het mooiste effect voor de zichtbare botten, aderen en slappe huid wordt gerealiseerd door de filler Radiesse. Per hand is er 1,5 cc (een spuit) nodig. Het kan zijn dat je twee weken na de behandeling een lichte zwelling krijgt die een paar dagen aanhoudt.

Welke resultaten kan ik verwachten?

De Radiesse filler geeft een direct effect dat 18 maanden aanhoudt. Bij ouderen of bij mensen bij wie de collageenvorming niet goed tot stand komt, kan dit resultaat korter aanhouden.

Risico’s?

Is het veilig?

Radiesse injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts. Radiesse kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Welke bijwerkingen zijn er?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Welke voorbereidingen kan ik treffen vóór de behandeling?

Blauwe plekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door vooraf aan de behandeling Arnica druppels of -tabletten te slikken. Deze zijn gewoon bij de drogist te verkrijgen. Indien nodig krijg je een cool-pack van ons mee tegen de zwelling.

Als je nerveus bent is het belangrijk om daar open en eerlijk met de arts over te praten. Hij kan je dan beter door de behandeling heen loodsen. Ben je erg nerveus? Neem dan even contact op met de praktijk.

Waarmee moet ik rekening houden na de behandeling?

Het is raadzaam om de eerste 6 tot 8 uur na de behandeling geen make-up of crèmes te gebruiken om infecties tegen te gaan. Vind je het toch fijn om direct na de behandeling jezelf te camoufleren? Wij verkopen ook een camouflagecrème met Arnica die verzorgend is, zwellingen tegengaat en volledig steriel is.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Clustering (bultje) van het middel na inspuiten. Dit kan goed hersteld worden. U dient dan contact op te nemen met de praktijk.

De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om geen sauna te bezoeken, infrarood behandelingen te ondergaan, te sporten of overmatig alcohol te drinken.