Tatoeage laser

Tatoeage verwijderen

Heeft u spijt van uw tatoeage en wilt u hem laten verwijderen? Dat kan gemakkelijk, nagenoeg pijnloos en effectief met laser.

Perfect Lines is specialist in laserbehandelingen voor het verwijderen van tatoeages en permanente make-up. Wij werken met geavanceerde apparatuur om het maximale resultaat te behalen, zonder dat uw huid beschadigt.

Tatoeage verwijderen met behulp van laser

Wat doet de laser dan eigenlijk precies met de tatoeage? Verwijderen klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Een tatoeage is een groepjeskleurstof in de huid. Ons lichaam kan deze hoeveelheid inkt niet opruimen en kapselt ze in. Voor het verwijderen van tatoeages gebruiken wij de Q-Switched ND-YAG laser. Met deze laser schieten wij pulsen tot zo’n 1,5 tot 2 millimeter in de huid, waar de inktdeeltjes ingekapseld zitten. De laserpulsen worden omgezet in warmte en zorgen ervoor dat de kapsels open breken waardoor de inkt in deeltjes uiteen valt. Deze inktdeeltjes worden vervolgens door ons eigen afweersysteem opgeruimd.

Hoeveel laser behandelingen heb ik nodig?

Het aantal laserbehandelingen om een tatoeage te verwijderen verschilt per geval. Een tatoeage die uitsluitend uit donkere kleuren bestaat, is met 4 tot 6 behandelingen goed te verwijderen. Tatoeages met lichtere kleuren zijn veel moeilijker te verwijderen en soms zijn er meer dan 10 behandelingen nodig om een goed resultaat te bereiken.

Een tatoeage verwijderen is dus niet in één sessie gedaan. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe groot de tattoo is en welke kleuren er gebruikt zijn.

Kan elke tatoeage helemaal verwijderd worden?

Meestal kunnen tatoeages volledig verwijderd worden. Echter soms niet helemaal. Dat komt door het soort inkt dat gebruikt is. Vooral de lichtere inktsoorten zijn moeilijk te verwijderen. Al bij de eerste behandeling kunnen we vaststellen hoe de inkt reageert op de behandeling en een beeld geven van het te verwachten resultaat.

Kan permanente make-up ook verwijderd worden?

Wij kunnen permanente make-up (PMU) bij de wenkbrauwen op een veilige wijze verwijderen. Er zijn meestal 3 tot 5 behandelingen nodig met een tussenpoos van 2 maanden om de wenkbrauwen lichter te maken.

Is het verwijderen van een tatoeage pijnlijk?

Het verwijderen van een tatoeage is niet geheel pijnloos. Net zoals het zetten van de tatoeage. Het voelt alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het verwijderen van een tatoeage op het lichaam is een stuk minder gevoelig dan het verwijderen van permanente make-up.

De kosten van het verwijderen van een tatoeage.

De kosten om een tatoeage te verwijderen hangen af van het formaat, de kleur, uw huidtype, het type inkt en meer. Een schatting ziet u hieronder. De werkelijke kosten verschillen. Deze zijn altijd afhankelijk van de grootte van de tattoo en de gebruikte kleuren. Het aantal behandelingen hangt hier ook van af en is niet standaard.

Afhankelijk van de kleur(en) van de tattoo, de gebruikte pigmenten en uw huidtype kunt u uitgaan van 6 tot 15 laserbehandelingen, elke 2 maanden.

Een amateur tatoeage is gemakkelijker te verwijderen dan een professioneel gezette tattoo.

Kosten tatoeage verwijderen:

  • 1×1 cm € 50,-
  • 5×5 cm € 85,-
  • 10×10 cm € 225,-
  • 10×15 cm € 300,-

Kosten permanente make-up verwijderen:

  • Wenkbrauwen € 125,-

Wij kunnen in het consult nauwkeurig de prijs bepalen voor het verwijderen van uw tattoo. Ook is het consult erg belangrijk voor het scheppen van realistische verwachtingen over het resultaat.

U kunt meestal direct na het consult de eerste behandeling ondergaan.

Veel gestelde vragen:

Het inkt van de tatoeage ligt ingekapseld in de huid. De warmte die ontstaat door de laser opent het kapsel, waardoor de inkt door het lichaam verwijderd kan worden.

Nee, het is niet gevaarlijk om een tatoeage te verwijderen.

De pigmenten die vrij komen worden door het lichaam opgeruimd.

6 tot 15 behandelingen zijn nodig voor optimaal resultaat. Afhankelijk van de kleur en diepte van de inkt in de huid varieert dit.

Ja, na meerdere behandelingen kan de tatoeage volledig verdwijnen. De plaats waar de tatoeage gezeten heeft kan zichtbaar blijven in de huid. Ook kan er blijvend pigment in de huid zitten wat een grijze of grauwe kleur achter laat.

Nee, van de behandeling krijgt u geen littekens. Na de behandeling ontstaan korstjes op de huid waar de tatoeage zit.

Als uw tatoeage erg diep gezet is en veel pigment in de huid is ingebracht zou het kunnen dat het niet volledig verwijderd kan worden. Dit wordt met u overlegd, tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling, zodat u zelf kunt overwegen of u de behandeling van het verwijderen van de tatoeage aan wilt gaan.

6-15 behandelingen. Afhankelijk van de kleur en diepte van de inkt in de huid varieert dit.

Elke 6 weken kan een behandeling uitgevoerd worden.

Nee, u hoeft geen pijnstilling te nemen. Het is belangrijk dat u kunt aangeven wat u voelt.

Ja, ook zwarte inkt kan worden verwijderd.

Afhankelijk van de grootte van de tatoeage wordt dit bepaald en varieert hierdoor tussen de 50-300 euro per behandeling.

Ja, alle tatoeages kunnen verwijderd worden met laser.

Ja, u kunt in de zon. De tatoeage niet. U kunt deze beschermen door het aanbrengen van een zonbescherming en/of afplakken zodat het niet in contact komt met direct zonlicht.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

De huid is na de behandeling gevoelig, kan gezwollen, rood en warm zijn. Er kunnen korstjes ontstaan die na enkele dagen van de huid vallen.