Middel tegen plaatselijk overtollig vet

AqualyxIn augustus vorig jaar werd het middel Aqualyx in Nederland geïntroduceerd. Al sinds 2009 wordt Aqualyx toegepast om lokale vetophopingen succesvol te verwijderen. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan twee miljoen behandelingen uitgevoerd, zonder bijeff ecten of complicaties.

Door middel van een gering aantal kleine injecties wordt het middel in het vetweefsel ingebracht. In een periode van zes tot acht weken breken de vetcellen af. De inhoud van deze vetcellen verlaat het lichaam op een natuurlijke weg via het darmstelsel; eenmaal afgebroken vetweefsel komt niet meer terug.

Ondersteuning met behulp van bindweefselmassage of lymfedrainage draagt bij aan een goed resultaat. Veel voorkomende probleemzones die in Nederland worden behandeld zijn de fl anken, de zogenaamde rijbroek, de buik, de armen en de zogeheten hamsterwangen.

De behandeling met Aqualyx is voorbehouden aan hiervoor opgeleide en gecertifi ceerde artsen. Schoonheidsspecialisten die met hen samenwerken kunnen de behandeling in hun programma opnemen, en daarbij de nazorg bieden met lymfedrainage en bindweefselmassage voor een optimaal eff ect en tevreden cliënten. Om cellulite zeer effectief te bestrijden is er naast Aqualyx een tweede middel beschikbaar.

Na enkele behandelingen laat dit middel, Alidya, een gladde en zachte huid terugkeren. Meer informatie over deze bijzondere methodes lees je in het aankomende septembernummer van Esthéticienne. www.aqualyx.nl

Bekijk het artikel ook op Estheticienne.nl