De laatste jaren is er een grote toename geweest in het aantal mensen dat een of meerdere tatoeages heeft laten aanbrengen. Parallel met deze toename is ook de vraag naar verwijdering van tatoeages gestegen. Tot voor kort was de enige manier om tot verwijdering over te gaan een behandeling met laser(s). Tatt2remove heeft een nieuwe methode ontwikkeld die gebruik maakt van een zogenaamde fractional techniek: Trans Epidermale Pigment Verwijdering (TEPR).

tat1

Zie ook: www.tatt2remove.nl

Werking

Het werkingsmechanisme van TEPR is het aanbrengen van een beperkte en oppervlakkig wondje met een gecontroleerde manier van genezing. Het voordeel van deze techniek is dat het werkzaam is op kleine huidoppervlakten, met kleine tussenruimtes en met slechts een kleine huidbeschadiging.

De TEPR techniek veroorzaakt ronde gebieden van 5 mm in doorsnede, waar de huid ten dele verwijdert is, in een patroon dat de gehele tatoeage dekt. Er wordt gebruikt gemaakt van medische naaldjes die exact zijn ontwikkeld voor dit doeleinde, namelijk op de juiste diepte behandelen. De gebieden waar het huidepitheel wordt verwijdert stellen de in de diepere huidlaag aanwezig pigment bloot aan de (gepatenteerde) vloeistof die het pigment bindt.

De in het apparaat aanwezige naaldjes kunnen precies ingesteld worden voor de diepte waarin zich het pigment bevindt. Het complex van aan de vloeistof gebonden pigment zal zich vervolgens naar de oppervlakte verplaatsen in de periode waarin het herstel plaatsvindt.

Het proces stopt op het moment dat al het pigment gebonden is aan de vloeistof, er treedt neutralisatie op. De aan de vloeistof gebonden pigmenten, samen met de oppervlakkig huidcellen die beschadigd raken door de naaldjes vormen binnen een dag een korstje. Het herstel gaat door (onder dit korstje) en duurt doorgaans 2 weken. Door gebruik te maken van een patroon van rondjes van 5 mm in doorsnede, kan in relatief korte tijd het hele oppervlak van de tatoeage behandeld worden.

tat2

Resultaat