Liquid Facelift

LIQUID FACELIFT

Correctie van een ‘vermoeide’ uitstraling

De Liquid Facelift is een behandeling waarbij injectables gebruikt worden om het volumeverlies in het gelaat te compenseren. Bij het ouder worden neemt het volume van het vetweefsel in het gelaat af (maar ook bijvoorbeeld na sterk gewichtsverlies of een periode van stress !), maar ook het volume en de structuur van het botweefsel van onder andere boven-en onderkaak en jukbeenderen.
Dit zijn normale verouderingsverschijnselen, echter, hierdoor lijkt het alsof de huid bij de kaaklijnen verslapt. Afhankelijk van de oorzaak kan gekozen worden om het volumeverlies te compenseren met middelen als hyaluronzuur of Radiesse. Is er tevens sprake van huidverslapping door beschadiging/veroudering van het collageen, zal er ook een behandeling ingezet moeten worden om nieuw collageen in de huid te vormen en deze te verstrakken (fractional CO2 laser, Thermage, E-matrix).
Van groot belang is de indicatiestelling. Het begrip liquid facelift wordt te pas en te onpas gebruikt voor een veelheid aan behandeling. De juiste behandeling kan slechts ingezet worden door een ervaren cosmetisch arts die alle opties kan bieden om de zichtbare veroudering tegen te gaan. Is een centrum slechts uitgerust om fillers toe te passen, krijgt u nooit het juiste advies. Immers, de oorzaak van de veroudering ligt niet alleen in het volumeverlies, maar ook in de structuurverandering van de huid. Wordt deze niet tevens aangepakt, dan krijgt u slechts een deelresultaat en niet het verwachte optimale effect.

Werking

Resultaten