Endermologie is een behandelingsmethode voor de huid en onderhuids bindweefsel, waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op en afrolt. De endermologie behandeling wordt ook wel een “huidbindweefselmassage” genoemd.
In 1985 ontwikkelde een Franse ingenieur Louis Paul Guitay een apparaat om verkleefde brandwonden te kunnen behandelen. Daarbij werd ontdekt dat de huid gladder en steviger werd en ook dat de onregelmatigheden minder zichtbaar werden. De ontwikkeling van de techniek heeft sinds 1985 een grote vlucht genomen. De techniek werd vanaf 1994 met groot succes in de Verenigde Staten toegepast en sinds 1997 ook in Nederland.

em1

Werking

Het principe van deze intensieve behandelmethode berust op het tegelijkertijd aanzuigen van de huiden rollen over de huid, waarbij voor ieder huidtype of andere indicatie een speciaal programma wordt ingesteld.

Deze manier van masseren zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid en het onderliggende bindweefsel. De bloed en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden. Ook de vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt hierdoor verhoogd met als gevolg een huid die soepeler, steviger en gladder wordt. Endermologie is geschikt voor de behandeling van cellulite, figuurcorrectie, vermindering van elasticiteit van de huid (na zwangerschap of gewichtsafname), na een ultrashape behandeling en na een Aqualyx behandeling.

em2

Resultaat