Cooltech, pijnloos en comfortabel vet bevriezen terwijl u een boek leest.

CoolTech® behandeling is een veilige, selectieve, niet-invasieve en zachte manier om effectief vet te verminderen op bepaalde plaatsen van uw lichaam welke met sporten en dieeten niet verminderen.

Wat de CoolTech® behandeling zo bijzonder maakt is de geavanceerde koeling technologie die enkel de vetcellen zal elimineren via een natuurlijk en geleidelijk proces dat de huid niet beschadigt. De meeste andere technologieën gebruiken hetzij warmte, hetzij ultrasoon energie om een traumatische beschadiging in het vetweefsel te creëren.

Wetenschap

De wetenschap achter de CoolTech® behandeling heet Cryolipolyse en werd opgebouwd vanuit klinische observaties. De eerste wetenschappelijke rapporteringen van vetweefsel en de gevoeligheid voor koude dateren reeds van 1902. Nadien werd er onder andere in 1970 vastgesteld dat jonge kinderen na het eten van ijslollies aan de kaken rode gezwollen plekken vertoonden met uiteindelijk de aanwezigheid van kuiltjes in hun wangen door het verlies van vetweefsel. Vanuit deze observaties en door verder intensief wetenschappelijk onderzoek is zo cryolipolyse ontstaan als een niet-invasieve koeling van vetweefsel om Lipolyse (het afbreken van vetcellen) te veroorzaken, zonder schade aan andere weefsels en zonder de huid te beschadigen.

Tijdens de Cooltech behandeling

Er is geen enkele verdoving en/of pijnmedicatie nodig. Twee speciaal ontwikkelde applicators of handstukken zuigen het weefsel met een zacht vacuüm tussen de koelpanelen. U wordt een trekkend gevoel gewaar door het vacuüm in de behandelde zone. Als de procedure start voelt u de koude in de behandelde zone. Dit gevoel verdwijnt binnen enkele minuten. U kunt zitten of liggen tijdens de behandeling, afhankelijk van de zone die behandeld wordt. De behandeling duurt 70 minuten. De CoolTech® behandeling is zeer comfortabel, tijdens de behandeling kun je een boek lezen, naar muziek luisteren, op uw laptop werken of gewoon relaxen.

Niet invasieve reductie

Tijdens de CoolTech® Procedure zorgen de applicators of handstukken voor een precies gecontroleerde koeling om vetcellen te elimineren op specifieke plaatsen op uw lichaam zonder de omgevende weefsels aan te tasten.

Natuurlijke geleidelijke reductie

Door blootstelling aan koude beginnen de vetcellen aan een natuurlijke verwijdering die geleidelijk de dikte van de vetlaag vermindert. De vetcellen in de behandelde zone worden geleidelijk afgevoerd door het normale metabolisme van ons lichaam, vergelijkbaar met hoe vet uit onze voeding geëlimineerd wordt.

Het is belangrijk om extra water te drinken. Het liefst geen alcohol te nuttigen of zo min mogelijk en geen vet voedsel te eten waardoor het lichaam uit balans raakt.

Zichtbaar effect

Het resultaat is een merkbare en natuurlijke vermindering van de vetophopingen in het behandelde gebied wat gemiddeld zichtbaar of merkbaar wordt vanaf twee tot vier maanden. Er blijft zelfs nog extra vetreductie mogelijk tot > 3 maand na de behandeling.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en bevroren. Door het gebied te masseren wordt de huid warmer en komt de normale doorbloeding weer op gang. Meestal is de huid voor een paar uur gevoelloos en in enkele gevallen blijft dit 1 tot 8 weken. Roodheid en zwelling kunnen direct na de behandeling optreden. maar verdwijnen in ongeveer 24 uur.

Er is absoluut geen herstel tijd na een Cooltech behandeling. Je kunt je normale activiteiten gewoon weer hervatten, inclusief werk of fysieke activiteiten..

Meest voorkomende behandelgebieden

  • Love handles
  • Buik
  • Maag
  • Flanken
  • Dijen
  • Binnenkant benen
  • Bovenbenen
  • Achterkant benen
  • Bilrand
  • Knieën

Hoe lang blijven de resultaten?

Na onze geboorte is er slechts een vastgelegd aantal vetcellen in ons lichaam. Er zullen geen nieuwe vetcellen meer aangemaakt worden. Voor en na een behandeling is geen extra lichaamsbeweging of een dieet nodig. Andere vetcellen in het lichaam kunnen wel de functie overnemen van de verwijderde vetcellen. Door eenvoudig weg een verstandige en gezonde levensstijl te onderhouden blijft het resultaat van de behandeling permanent. De verwachting is dat de verwijdering van vetcellen door de CoolTech® procedure even lang behouden blijft als bij de verwijdering van vetcellen door invasieve methodes zoals liposuctie.

De CoolTech® niet-invasieve koeling technologie is goedgekeurd voor niet-invasieve vetlaag reductie in de Europese unie.


Een injectie in je huid met kooldioxide is de nieuwste manier om je jonger te maken. Carboxytherapie helpt striemen, donkere cirkels rond de ogen en cellulite te verminderen. Kooldioxide is een onzichtbaar, geurloos gas. Het zit in de lucht die we inademen. De nieuwste toepassing ervan is een injectie in de huid om deze jonger te laten lijken. De behandeling wordt steeds populairder omdat het resultaat erg natuurlijk is en geen sporen achter laat, het is veel subtieler dan fillers of botox. Carboxytherapie helpt donkere cirkels rond de ogen verhelpen, de huid helderder maken, wondjes genezen, huid strakker maken, vet verminderen en striemen doen vervagen.

cryo1

Werking

Kooldioxide is van nature aanwezig in het menselijke lichaam. Wanneer je het injecteert onder de huid maken rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vrij, waardoor het gebied zich sneller hernieuwt. Het is veilig en volledig natuurlijk. Rode bloedcellen vervoeren O2 (zuurstof) van de longen naar elk deel van het lichaam, inclusief naar de huidcellen. Door carboxytherapie worden de rode bloedcellen gestimuleerd om veel meer O2 af te geven in de behandelde zone.

cryo2

Bohr Effect:

CO2 verwijdt de bloedvaten en verhoogt de bloedtoevoer. CO2 penetreert de rode bloedcellen, reageert met zuurstof waardoor HCO3 (waterstofcarbonaat) wordt gegenereerd. Dit verlaagt weer de pH in de rode bloedcellen. Hoe lager de pH waarde, des te meer zuurstof er kan vrijkomen van de oxyhemoglobine. De vrijgegeven zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen, en activeert de stofwisseling. Meer zuurstof betekent versterkte en versnelde weefsel regeneratie.

Verbeterde metabolisme door de inwerking van CO2 wordt gerealiseerd door verhoogde toevoer van zuurstof aan rode bloedcellen waardoor de partiële zuurstofdruk in elke cel gaat stijgen. Hoe meer zuurstof hoe intenser het celmetabolisme, des te sterker het zelfherstellend vermogen van de huid in geval van huidproblemen, zoals huidveroudering en littekens.

Resultaat